Na, ez mi? – Magazin

Share Button

Akár ide tartozik, akár nem, ez a nagy, színes eleinte csak lepedőnek látszó (erősen sárkánykinézetű), valamit sokan cipelik, aztán lassan derengeni kezd valami, amikor meleg levegővel kezdik feltölteni. Aztán mégsem. Tudniillik ez nem egy üres ballon amibe hőt pumpálnak, hanem valami keretféle is akad. Na, akkor ez most se nem hőlégballon, se nem sárkány, ráadásul a végén megfigyelhető, hogy ezt bizony nem kötik meg semmiféle zsinórral, hagyják elszállni. A paraméterei azonban tekintélyt parancsolóak, 45 méter magas, 8192 lapból áll össze a vitorla(?).

Az esemény a columbiai Caldazba filmezték le, ennyit sikerült kiderítenem…

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Na, ez mi? – Magazin bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Ikarosz hozzászólása:

  Ez vagy valami, vagy megy valahova…
  Komolyra fordítva aszót, ez egy hőlégballon, csak kosár nélkül, a keret csak tartja a “száját”, meg szerintem a súlypontját is az adja. Tulajdonképpen az első hőlégballonok is így működtek. Bár így elég “egyszerhasználatos”.

 2. Zsolt Erdei humanual hozzászólása:

  Eddig én is eljutottam! 😉 De, hogy minek használják, mi a cél, arról fogalmam sincs.

  • Ikarosz hozzászólása:

   Szerintem arra használják, hogy felszáll, és ők meg örülnek neki. Meg tapsikolnak meg füttyögetnek közben. 🙂
   Tényleg nem rossz, csak nem valami költséghatékony. Pl.: Hogyan találják meg azután, hogy leszállt? Ha kötnek rá egy kötelet, akkor nem megy fel olyan magasra, de legalább megmarad. Aztán az is lehet, hogy valami rekordkísérlet volt, szóval nem sajnálták. Mert ha pár méteres lenne, mondjuk papírból meg alufóliából, akkor nem számítana, hogy elveszik.

   • Zsolt Erdei humanual hozzászólása:

    Nagy nehezen rátaláltam erre: https://sites.google.com/site/tprohibida/tradicionprohibida
    De sajna spanyolul nem tudok, hagyományról esik szó, meg tiltásról és a szöveg végén: megakadályozni a tradíció eltűnését… (?)

    • Ikarosz hozzászólása:

     Hát én úgy értelmezem, a Google fordítóval karöltve és a képeket nézegetve, hogy ez valami néphagyomány lehet, amit meg akarnak őrizni. Mint ahogy Ázsiában sok helyen a sárkányeregetésnek van kultikus jelentősége. Vagyis erre tudok gondolni.

     • Zsolt Erdei humanual hozzászólása:

      Nagy hagyomány nem lehet, ha 2006 volt az első alkalom… Minden esetre érdekes ez a zsinór nélküli sárkányos hőlégballon elengedés. Nincs gondja törlőruhára annak, akinél lepottyan… 😉

Szólj hozzá a témához!