A dogstake premiere – Magazin

Share Button

1987-ben szerintem fogalma sem volt Magyarországon sokunknak, hogy léteznek irányítható sárkányok. Amit akkor használtunk azok házilag készült bambusz vagy fa kereten rögzített újságpapír, vagy nejlon volt. Bár biztosan nem tudom, de úgy hiszem, hogy még nem voltak itthon kereskedelmi forgalomba kapható modellek.

Az alábbi videón nemhogy megismertetik a sárkányokkal az érdeklődőket, hanem már bajnokságot rendeznek az irányítható egyednek.
Sőt!!! Ez a videó nem csak az egyik nevező, hanem maga Lee Sedgwick, aki jómaga élen járt a sport népszerűsítésében, neves fejlesztője volt az irányítható sárkányoknak, akkoriban a flexifoil és a kétzsinóros delták repülési tulajdonságain, szerkezetén, kialakításán csiszolt. Még a Revolution sárkányok “masterpieces” választékában is van egy saját példánya.
Ami miatt ez a videó roppant érdekes, az az, hogy ez a film azt a bemutatót örökítette meg, amin Sedgwick a dogstake technikát mutatta be először.

A Kitelife magazin ezúttal egy sorozat videót tett elérhetővé a régi, hőskorbeli időkből, ahol vegyesen kategóriánként kereshetünk a kívánt tartalomra.

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!