Kiteforce Baráti Találkozó 2011 ősz – Beszámoló

Share Button

 Az alábbi beszámoló ktomi tollából az őszi Kiteforce Baráti Társaság találkozójának története az Ő szemszögéből.
Köszönet érte, sajnálhatja aki kihagyta! 

A találkozót október 22-23.án tartották a dunaújvárosi repülőtéren.

Szombaton, 22.-én sajna nem tudtam nem tudtam kimenni a műszakbeosztásomnak köszönhetően, pedig az idő jó volt, de gyenge széllel. Mindenesetre a reptér mellett elhaladva láttam néhány sárkányt, akarom mondani, ernyőt a levegőben. Na majd holnap.
Vasárnap reggel, borús ég, szél semmi csak hideg, a repülőtéren senki és semmi.

 Na, gondoltam, hazamentek. Nem lenne csoda ebben az időben. A reptér épületének udvarán megláttam néhány embert. Odamentem, megkérdeztem, Ők azok!!!

 

Nosza oda is vágódtam közéjük és csak hallgattam a sok ismeretlen szakkifejezést, meg a jó kis sztorikat. Kérdezgettem is, készséggel elmagyaráztak mindent. Noha biztosan elmosolyodtak egy-két kérdés hallatára, nem éreztették milyen pupák vagyok. A szél közben elkezdte az éledezés jeleit mutatni, mire a társaság elővette a buggy-kat a hangárból és kezdett kivonulni a reptérre.

Ehhez át kellett jutni a repülőtér túlsó oldalára. Itt lakom a közelben de nem gondoltam, hogy ez a reptér ilyen nagy. Kiérkezvén a kájtozásra kijelölt területre, már egy-két ernyő repkedett a levegőben. Ki is próbálhattam egy “kisebb” OZONE ernyőt. Azért írom idézőjelbe, mert az ottani méretekhez képest volt kisebb, amúgy kétszer akkora mint az én legnagyobb sárkányom. Nagy benyomást tettek rám az ernyők méretei, némelyik felszállás után a látómezőm nagy részét kitakarta. Szóval a kis OZONE ernyő jól húzott ebben a gyenge szélben is. Barral lehetett irányítani, ami nekem furcsa volt, még sosem próbáltam ilyet. Nem volt olyan fordulékony mint amihez én szoktam, bár lehet, hogy csak nekem nem, mert a gazdája csinált vele elég éles fordulókat is. A fékzsinórt is nagyon érdekesnek találtam, próbálgattam is repülés közben, hogyan reagál rá, és ha fejjel lefelé esett a földre, a fékzsinór segítségével akkor is fel tudott szállni.

Közben elkezdték összeszerelni a buggykat. Gondolkodtam is rajta, hogy ezeket a járgányokat hogyan szállítják. Szétszerelve meglepően kis helyen elférnek, és 10-15 perc alatt összeszerelhetőek.

Viszont a buggyzáshoz a szél nagyon gyenge volt. Mások lambókkal próbálkoztak, hasonló eredménnyel. A lambó azaz landboard gördeszkához hasonló eszköz nagyobb kerekekkel, hogy terepre is alkalmas legyen, és a kormányzása is annyiban más, hogy sokkal élesebben fordul. Úgy vettem észre, a lambó kormányának beállítása is bőven ad beszédtémát a kájtosoknak.

Ezenközben a Duna felől egy szép kövér esőfelhő jelent meg, be is indult a találgatás, vajon elkerül-e bennünket, vagy csak a széle kap el. Pár perc múlva már esett is. Pont felénk jött. Valakinek azt javasolták telefonon, hogy a feje felett reptesse a sárkányát, akkor nem ázik. A másik javaslat, hogy telefonáljunk az EZO-TV-be és ne szerelmet meg pénzenergiát kérjünk, hanem szelet, és napos időt. Néhányan elkezdtek összepakolni, én meg egy 5m-es PANSH ernyővel kezdtem birkózni. Banán kormánnyal volt szerelve ami nekem szintén újdonság mert én eddig banánnal csak revót irányítottam. Ezt kissé másképpen kell kezelni, és a revó nem akarta kitépni a karom, mint ez. Egész jól elvoltam vele és sikerült a becsapódásokat is elkerülnöm, de figyelnem kellett, hogy mindig sikerüljön időben elfordulni egy ilyen széles ernyővel. Amikor átadtam, magyarázkodtam is, hogy én a revóhoz vagyok szokva, mire a kérdés, hoztál revót? Hoztam. Nekiláttunk összeszerelni, eközben többektől hallottam a kérdést, ez mi? Reptetés közben megállapították, hogy ez egy jó kis trükksárkány, de vontatásra nem alkalmas. Esetleg többet összekötve. Azért úgy láttam többeknek tetszett. Ricsi is megreptette, úgyhogy én is tudtam mutatni valamit.

 

Az eső rendületlenül esett, elkezdtünk készülődni hazafelé. A buggykat csodával határos módon bepakolták a kocsik csomagtartóiba, (kájtostól ne vegyetek autót!) és elindultunk kifelé a reptérről. A bejáratnál megálltunk, mert a sorompót be kellett zárni. Itt elköszöntem a társaságtól, és jól elázva (esőtől), átfagyva elindultam haza. Végre volt egy sárkányos rendezvény amiről nem kell órákat autóznom hazáig. Összességében jó nap volt. Igaz egyzsinóros sárkányt nem eregettem, mert egy kis repülő egész nap körözött a fejünk felett, persze a pilóta fülkében volt, nem ázott, de a számomra ismeretlen ernyők próbája izgalmas volt. Felajánlották, ha meglátom az ernyőket, nyitva van a repülőtér sorompója, nyugodtan menjek be. Fogok élni a lehetőséggel. Másnapra a revó is megszáradt a ruhaszárítón.

Az általam készített fényképek itt!

Ricsi képei itt!

Beszámolók

Rendezvényekről, kiruccanásokról, utazásokról bővebben, avagy csak tényszerűen. Küld el Te is élménybeszámolód, hogy mások is "részt vehessenek" benne.

Share Button
Kategória: Beszámolók, Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!