Filmajánló: Papírsárkányok – Magazin

Share Button

Papírsárkányok (The kite runner)

Szélmentes időre vagy egy nyugis ráérős estére ajánlom a Papírsárkányok c. 2007-es filmet (angol címe: The kite runner). Igazából kevés sárkányos jelenet van benne, bár azok szerintem hangulatosak.  Nem is a sárkányokról / sárkányozásról szól, ez a téma csak jelképesen jelenik meg, mégis minden sárkányosnak és film rajongónak ajánlom, mert szerintem jó film.

A port.hu írja: “Az utóbbi idők egyik legnagyobb sikerű, legméltatottabb könyve alapján készült ez a mélyen megrendítő film barátságról, családról, pusztító erejű hibákról és a megváltó szeretetről. A háború szélén álló, kettészakadt országban két gyermekkori jóbarát, Amír és Hasszán örökre elszakad egymástól. Gyönyörű délután van Kabulban, az égen magasra szárnyal a kitörő öröm és az ártatlan sárkányeregető verseny számtalan gyönyörű résztvevője. Ám a győzelem keserű következményeként az egyik fiú gyáván elárulja a másikat, és ez tragikus események sorát indítja el… És elkezdődik a megváltáshoz vezető keserves út… 20 évvel később a már Amerikában élő Amír visszatér a tálibok által vasmarokkal uralt, veszedelmes Afganisztánba, hogy szembenézzen a sötét titkokkal, melyek még mindig kísértik őt, és hogy egy utolsó merész próbálkozással megpróbáljon mindent jóvátenni.”

Díjak és jelölések:
BAFTA-díj (2008) – Legjobb idegennyelvű film jelölés: Marc Forster
BAFTA-díj (2008) – Legjobb adaptált forgatókönyv jelölés: David Benioff
BAFTA-díj (2008) – Legjobb filmzene jelölés: Alberto Iglesias
Golden Globe díj (2008) – Legjobb idegennyelvű film jelölés
Golden Globe díj (2008) – Legjobb filmzene jelölés: Alberto Iglesias
Oscar-díj (2008) – Legjobb eredeti filmzene jelölés: Alberto Iglesias

Egy kis kedvcsináló előzetes:

Share Button
Zsákai Péter

Zsákai Péter névjegye

Harminckettedik születésnapomra nővéremék megajándékoztak egy gyémánt sárkánnyal. Hamar beleszerettem a sárkányeregetésbe, indítottam egy sárkányos blogot: http://sarkanyereszto.blogspot.com Szabadidőmben a sárkányozás mellett szeretek fotózni. A fotóblogom címe: nematartomany.blogspot.com
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!