Osow 2011 Httomi szemszögéből – Beszámolók

Share Button

Fél nyolckor csörgött a telefonom, hogy kelni kéne mert ma van a nagy nap amit minden valamire való sárkányos jó ideje vár! Félkómában irány az ablak szél csekkolása és levegőben elhelyezkedő vízmolekulák ellenőrzése. Mivel kb. két méteres volt az optikám megbízható hatótávolsága ezt az üzemmódot kb 5 perccel elhalasztottam. A rendszer csökkentet üzemmódból normál működésre váltása után szomorúan vettem tudomásul, hogy nem verőfényes szeles reggelre ébredtem.Bár még nem esett, de sejthető volt……  Cry

Találkozó Humanualhoz volt megbeszélve 10.00-ra! Ezúton is köszönet mindenkinek, hogy tartottátok magatokat a megbeszélt időponthoz   !

Népszámlálás pacsi mindenkinek és körbe bemutatás, hogy ha valaki nem ismerné a másikat.
6 autóval indult meg a konvojunk. autók: ( Humanual és én, GTGT2 és Manka,GTGT2 és családja, Magnus,Poleee és bátyja , Csaba159 és párja Márti)  Szerényen így vonultunk az Örsig, ahol további csapattagokat vettünk fel.Amatilt és feleségét Juditot, illetve Zsákai Petit és kedvesét! Így bandába tömörülve és annyi sárkánnyal felvértezve, hogy az eget simán sötétbe burkolhatnánk megindultunk a mátyásföldi reptérre.
Itt már szemerkélt az eső aminek nem nagyon örültünk, bár ez minket nem szokott zavarni

Kis autózás után megérkeztünk a helyszínre. Meglehetősen látványosra sikeredett a belépőnk a reptérre, ahogy az autókonvoj bekanyarodott.
Jó volt látni a döbbenetet….
Leparkolást követően még körülbelül 1 órát esett az eső, ami pont elég volt kis beszélgetésre és elemózsia betankolására szervezetünkbe.
Irány sárkányozni…..Humanual bedobta a revóját a rét közepére és ezzel hivatalosan megnyitottnak tekintettük a rendezvényt.
Lázas kipakolás és zsinórtekergetés…..sárkányok összerakása…… szélzabolázás…….reptetés
Csaba 159 a héten elkészül élete első saját kézzel készített sárkányának összeszerelését vettem górcső alá.

 Majd rögtön tesztüzem következett. Megröptettem a kicsikét és rosszat nem tudtam róla mondani. Olyan finoman és lágyan siklott a levegőben. Szó nélkül csinálta az Axeleket és minden mást amit kértem tőle. Nagyon kellemes sarit sikerült összehoznia. Ezúton is külön gratulálok neki a szép munkájához!

Pár kép arról, hogy valóban életképes a kis sari és repül is
Mivel nagyon jó szél kezdett fújni én is kipakoltam a revómat és az új 5m2 Pansh paplanernyőmet is amire készítettem Kite Killert is, hogy barátságosabb legyen a kicsike nagy szélben!

A paplanernyőm legnagyobb hódolója az egyik kollégám fia Csongor rögtön kezelésbe is vette.  Sikerül Poleee-t rávenni, hogy próbáljon ki más négyzsinóros készséget is…….. Szemmel láthatólag élvezte a kis mozgást amit egy ilyen paplan kézben tartása okoz   Kollégám Gábor se maradhatott ki a sorból. Volt icike-picike fotósunk is aki végigfényképezte az egész rendezvényt….őt is sikerült lefotóznom

Élménysárkányozás és sok beszélgetés kezdődött.Ki jobbra ki balra széledt szét…..
Mi Mankával, Poleeeval és Humanuallal játszani kezdtünk. Egy borosüveget letettünk a földre, rá pedig egy lesúlyozott dugót. Úgy kellett a dugót leverni az üvegről, hogy az nem dőlhetett fel!

A dugót csak a sárkánnyal volt szabad leverni, zsinórral nem volt érvényes! Volt harc is a dugó leverése körül…. Természetesen a gyönyörű sárkánykapu sem maradhatott ki. Humanual vérszemet kapott a sok revó láttán és szervezkedésbe kezdett, hogy repüljön mindenki a sárkánykapu alatt…… igen jó ötletnek bizonyult a végén. Időnként megfelelő zsinórgabalyodással fűszerezve!   Néha sikerült egész emberi alakzatban repülni. Sajnos nem feltétlen a mi hibánkból, de mint tudjuk a szelek nálunk meglehetősen pöffösek. Reptető koncentráló tömeg…….nagyon élveztem én is!!!!!!!!!!

Lassan lemenőben volt a nap ezért míg mindenki ott volt összeterelték a csapatot közös fotózásra és utána jött a tombolahúzás. Terelés közben elkapott kép egyike. Reptethettem egy különleges kinézetű négyzsinóros röfit…..nagyon megkedveltem

Jött a tombola húzásának az ideje……..  én 5 tombolát vettem ,hogy kicsit növeljem a nyerési esélyemet. (mások is így tettek……..    )

Sok poénos tárgynyeremény talált gazdára.Természetesen nem mind a sárkányozással volt kapcsolatban
Személy szerint és egész végig semmit sem nyertem…………..  míg végül az utolsó két tételhez nem ért a sorsolás
Ott kihúzták az én számom….hmmmm mi lehet a második díj??   Hát persze….egy “gyönyörű” műbőr bordó diplomatatáska……..  grrrrr, de szép!

Majd fel sem eszméltem a csodálattól, mely letaglózott teljesen.Szóltak, hogy húzzam ki a nyertes sorszámot is…..! Jól túrtam….kavartam…..túrtam….a cetlik között, majd határozottan kiemeltem egyet a SOK közül……..   JÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ   ez az én számo….       …..hááááááááááááááááááááá     megnyertem a fődíjat is!!!!!!!!

Ami egy 10.000 Ft-os vásárlási utalvány volt a Reflexshopba. Köszönöm nekik külön is!
Ezt rögtön beváltottam a “kihelyezett ” boltban egy régi nagy szerelmemre. Ezt a sárkányt először Cimbi barátunknál láttam meg. Első látásra beleszerettem……. kis ráfizetés a nyereményre és már büszkén kicsomagolás és reptetés……

Peti a Reflexshop üzletvezetője kipróbálta a revómat

Így lassan ránk esteledett és csomagolnunk kellett. A csapatunkból már csak mi ketten maradtunk a végére Humanuallal. Kis beszélgetés még a szervezőkkel nevetgélés, majd elköszönés……
Érzékeny búcsú a reptértől, hogy jövőre is itt leszünk…..remélhetőleg még többen mint az idén!
Köszönjük a szervezőknek a 3S csapatának ezt a fantasztikus napot amit együtt töltöttünk.  Élménysárkányozva!

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Beszámolók, Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!