Automatizált összeállítás – Magazin

Share Button

Egy érdekes conyne sárkányt láthatunk ön-összeállító módban. A szabadalmat az angol John Sylvester Wheelwright parancsnok jegyezte be 1942-ben erre a mentő sárkányra, amit rakéta segítségével emelhetett magasba a bajba jutott. A kívánt magasságban a sárkány a videón látható módon került repképes állapotba. A leírás szerint akár földön, akár vízen is használható, kábelek, antennák emelésére és védelmi(!) célokra is repülő szerkezetek ellen! Amit nem értek, talán a feltaláló arra gondolt, hogy a merész hazafi célba lő egy repülőgépre úgy, hogy egy kábellal befogja a madarat?
Hősök mindig voltak.

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Automatizált összeállítás – Magazin bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Zsákai Péter hozzászólása:

  ez akkor olyasmi, mint a Tribord-os Wing-eknél, a clic technológia, nem?

  érdekes! szeretem a praktikus dolgokat. minek flikk-flakkoljunk a sárkány összerakásával, ha így is lehet. kihúzod a sárkányt a tokjából és már repteted is. 😀

 2. Zsolt Erdei humanual hozzászólása:

  Azért valljuk meg! Elég érdekes színfoltja lennél a mezőnek ezzel a lőfegyverrel indítható sárkánynak! 😀
  Amikor ilyen terveket, szabadalmakat látok, mindig elfog a vágy. Milyen lehetett akkoriban élni és ezeket az egyszerű (akkoriban nagyon is összetett) szerkezeteket kézzelfogható formába önteni és kipróbálni.
  A Wing clickjét nem ismerem, szerintem ezt valami gumi-erő mozgatja.

 3. Kozma Gyula hozzászólása:

  Nemrég vettem Szegeden a Decathlonban egy Tribord CLICK technológiájú 2 zsinóros (de repíthető egyzsinórosként is!) sárkányt. A CLICK technológia, a műanyag szerkezet, egészen addig jól működött, amíg a levegő hőmérséklete 20 fok alatt volt. De a múlt héten a jó szélben és a 33 fokos melegben, (nyilván a hőtágulás következtében) a CLICK technológia csődöt mondott, rendre összecsuklott a sárkány! A hibát úgy sikerült elhárítani, hogy a gerincrúd és a CLICK találkozásánál 2 mm-es fúróval az egészet átfúrtam, amit egy biztosítótűvel biztosítottam. Így, amikor “felhúzom” a sárkányt, a a gerincrúdon tartott kis biztosítótűt is átdugom a furaton. Jól bevált!

Szólj hozzá a témához!