Kite lámpa – Magazin

Share Button

A képen látható alkotásról hihetnénk, hogy rohanó világunk egy újabb retró fejlesztése, mert alakjában, megjelenésében felveheti a versenyt egy újragondolt formának. De ez bizony az aminek látszik, 1952-es évben került piacra, nem egy mai darab. 🙂

A tervező Pierre Guariche az 1950-60-as évek dekoratív művésze volt Párizsban, a vállalkozása sok ismert márkát hozott létre, elsősorban lakberendezési cikkeket tervezett, 1965-ben a neves Rene Gabriel díjat tudhatta magáénak. A hozzáértők szerint Ő tekinthető az ’50-es évek fiatal generációjából az egyik legtehetségesebb bútortervezőjének.
Elmélete szerint a kortárs bútorok meghatározó tényezői az alak és a térfogat. A tervei híven tükrözik elkötelezettségét az egyszerűség és a nagyon alacsony költségvetésű, tömegben gyárthatóság.

Vajon hány ilyen lámpa lapulhat elfeledetten fészerekben, padlásokon? Vajon használja-e még valaki? Személy szerint nekem bejön ez a légies kialakítás, négyzsinórosba nincs ilyen? 😀

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!