Gumicsizmás sárkányeregetés – Beszámolók

Share Button

Amolyan blogbejegyzésként megosztom a sárkányos evolúcióm fázisait, hátha más is kedvet kap leírni a sajátját! 😉 Kezdjük…

Szombat délelőtt tyúkgombát szedni indultunk Beával Nagytárkánypusztára, de betettük a sárkányt is az autóba, hátha jó lesz a szél és kipróbálhatom a vadi új Jive II-t.

Otthon még úgy láttam, hogy nem igen van szél, szinte nem is rezegtek a fák levelei. Tippelem, hogy talán 1 Bft lehetett. Gombázás közben a mezőn viszont már valamivel jobbnak tűnt a helyzet. Mozgattam a fejem jobbra, balra, a fejemmel és a füleimmel próbáltam megállapítani az erősségét és az irányát. Persze, hogy erősebb, hiszen a nyílt mezőn vagyunk – gondoltam magamban. 🙂

Mint egy gyerek, vártam, hogy vége legyen a gombázásnak és elkezdődhessen a sárkányozás. Pedig a gomba szedés is jó! 🙂 Szerencsémre nem is nagyon volt gomba a réten, úgyhogy kb fél óra után letettünk a gyűjtögetésről és előkerült a csomagtartóból a sárkány.

Nézzük, mit tud ekkora szélben. Talán nem is baj, ha nem túl nagy – gondoltam magamban. Úgyis azt írták a marketing szövegben, hogy a Jive II az előző verzióhoz képest már kisebb szelekben is reptethető. Persze nekem nem volt Jive I sárkányom, így nem tudhatom az mit tudott. 🙂 Kisétáltam hát a mező közepére és elkezdtem összerakni a sárkányt. Gumicsizmában. A gombázás ugye. 🙂 Pedig szerencsére nem volt nedves a fű, de rajtam maradt.

Az otthoni gyakorlásnak köszönhetően egész ügyesen ment az összerakás. Egyedüli nehezítő körülmény a nagy számban rámtapadó légy volt. 🙂 A sárkányhoz kapott súlyt a  zsebemben hagytam. Erre vonatkozóan nem írt semmit a kézikönyv és a saját józan paraszti eszemmel úgy gondoltam, hogy nagyobb szélben kellhet. Erre még majd rákeresek, rákérdezek vagy magamtól rájövök a jövőben. Hátha rosszul gondolom.

Szóval összeraktam a sárkányt és két kisebb kaviccsal kitámasztottam, fel ne borítsa a szél, majd rákötöttem a két eresztő zsinórt. Pár hete még ezt a hurkot sem tudtam megkötni, szerencsére az egyzsinóros sárkányon Bea megtanított. Hurkokban, csomókban, nejlon zacskó kibogozásban Ő a profi! 🙂

Miközben folyamatosan távolodtam a sárkányomtól letekertem a kétszer 25 méter zsinórt, majd a csuklópántokba bújtattam a csuklómat és óvatos mozdulattal magam felé húztam a sárkányt, hogy a szárnyvégeire álljon. Bea készített rólunk egy közös fotót, majd ahogyan a profi pilótáknál láttuk, hüvelyk ujjával intett, hogy elindította a videót, indíthatom a sárkányt.

Az oktató videókból ellesett gyors mozdulattal a levegőbe repítettem a sárkányt. Elsőre sikerült! 🙂 Egyenesen tartott felfelé. Kutya jó érzés volt! 🙂 Az hogy elsőre sikerült és az, hogy ezt a sárkányt bizony most én uralom. A sárkány a zsinór végén siklott a levegőben. Éppen próbáltam kiélvezni ezt a jó érzést és közben visszagondolni az oktató videóra, hogy mi is a következő lépés, amikor jobbra kezdett szállni a sárkány, majd a föld felé vette az irányt. Hirtelen nem is tudtam mit tegyek, minden olyan gyorsan történt, ahogy a csigás viccben. 🙂 A sárkány a földön landolt. Reménykedtem, hogy a vitorla anyaga a leírásoknak megfelelően tényleg strapabíró, már azon is járt az agyam, hogy vajon mit ronthattam el. Ha jól emlékszem zavaromban a jobb oldali zsinórt húztam meg és nem a ballal korrigáltam. 🙁 Pedig a videókon olyan egyszerűnek tűnik az egész?!

Na, nem baj. Jöhet a második menet! Húztam a zsinórt, hogy ismét felálljon a sárkány az inditó pozícióba, de azt csak gondoltam, hogy az olyan egyszerű lesz, mint első alkalommal. Beának kellett segítenie visszaállítani. Nem akartam a fűben húzni, nehogy kiszakadjon. Mikor újra állt, éreztem, hogy a jobb oldali zsinór rövidebb. Odamentem és kiderült, hogy a zsinór a merevítő alá került. Kiszedtem hát a merevítőt és visszatettem a zsinórt a helyére, felülre. Úgy rémlik először nem volt különbség a két zsinór hossza között, de mivel lezuhant és pont jobbra húzott, gyanús, hogy akár ez is lehetett a gond. Legközelebb jobban figyelek erre!

Volt még néhány próbálkozás ezután, de a legelső égbe emelés volt a legemlékezetesebb számomra. Mivel alapvetően nem a sárkányozásnak szenteltük a délelőttöt, csináltunk pár image fotót a sárkányról és rólam, majd összepakoltuk és mentünk tovább nagymama látogatóba, hátha neki van gombája. 🙂

Beszámolók

Rendezvényekről, kiruccanásokról, utazásokról bővebben, avagy csak tényszerűen. Küld el Te is élménybeszámolód, hogy mások is "részt vehessenek" benne.

Share Button
Zsákai Péter

Zsákai Péter névjegye

Harminckettedik születésnapomra nővéremék megajándékoztak egy gyémánt sárkánnyal. Hamar beleszerettem a sárkányeregetésbe, indítottam egy sárkányos blogot: http://sarkanyereszto.blogspot.com Szabadidőmben a sárkányozás mellett szeretek fotózni. A fotóblogom címe: nematartomany.blogspot.com
A bejegyzés kategóriája: Beszámolók, Magazin
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Gumicsizmás sárkányeregetés – Beszámolók bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Zsolt Erdei humanual hozzászólása:

    Elképesztő, hogy mennyire át tudod adni azt a bizonytalanságot, amit egy kezdő sárkányos az első lépéseknél megfogalmaz. Magamra ismerek! 😀 Ahány sárkány, annyi kérdés, ezzel a bejegyzéseddel megerősítheted azt, hogy a hozzád hasonló, a témában érdeklődő nincs egyedül!
    Ráadásul túlzottan is olvasmányos! 😀 😀 😀

  2. Zsákai Péter hozzászólása:

    Bizonytalanság az van bőven, de remélem a gyakorlással, tapasztalatokkal idővel egyre kevesebb lesz. Egyébként szeretem ezt a folyamatot! Jó érzés lépésenként rájönni valamire és fejlődni. Nekem még van hova. 🙂 🙂 🙂 Alig várom, hogy megtegyem a következő lépést. Ti pedig nem ússzátok meg, hogy el ne olvassátok! 😀

Szólj hozzá a témához!