NASA féle – Magazin

Share Button

 

Az NPW (NASA Para Wing)  széria előfutára 1969-ben. A NASA tesztdobást végez, ahogy elnézem a földieket nem nagyon voltak távol a landolás helyszínétől.

A képen az NPW 5-öst láthatjuk ami nem sokkal különbözik a ’69-es videóban látható modelltől. Mit is kell tudni erről a szerzetről? Az eresztéshez be lehet kötni 2,illetve négy zsinórosnak is, iszonyatos vonóerejével azonban csak óvatosan, eredetileg a visszatérő űrhajó fékezésére fejlesztették. A NASA nagyon rátalált a formára, a sárkányosok pedig a benne rejlő lehetőségekre. Először az irányíthatóság kedvéért bekötötték négy zsinórra, amivel fordítani és fékezni is lehet, majd másodszorra befogták vontatáshoz. Amikor kezembe került egy ilyen az volt a félelmetes, hogy az alig fújdogáló szélben is erős húzóerőt volt képes kifejteni. Bele sem gondolok, hogy mit kell birkózni egy átlagos fújásnál.

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!