NASA féle – Magazin

Share Button

 

Az NPW (NASA Para Wing)  széria előfutára 1969-ben. A NASA tesztdobást végez, ahogy elnézem a földieket nem nagyon voltak távol a landolás helyszínétől.

A képen az NPW 5-öst láthatjuk ami nem sokkal különbözik a ’69-es videóban látható modelltől. Mit is kell tudni erről a szerzetről? Az eresztéshez be lehet kötni 2,illetve négy zsinórosnak is, iszonyatos vonóerejével azonban csak óvatosan, eredetileg a visszatérő űrhajó fékezésére fejlesztették. A NASA nagyon rátalált a formára, a sárkányosok pedig a benne rejlő lehetőségekre. Először az irányíthatóság kedvéért bekötötték négy zsinórra, amivel fordítani és fékezni is lehet, majd másodszorra befogták vontatáshoz. Amikor kezembe került egy ilyen az volt a félelmetes, hogy az alig fújdogáló szélben is erős húzóerőt volt képes kifejteni. Bele sem gondolok, hogy mit kell birkózni egy átlagos fújásnál.

Share Button
humanual

humanual névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá!