Nahát – Magazin

Share Button

Na, hogy szednél le egy 25 méter magas fáról egy RC sárkányt? Voltam már szemtanúja élőben és képeken egyaránt, hogy egy véletlen folytán felakadtak a zsinórok vagy a sárkány valamilyen tereptárgyra, leginkább fákra. Ilyenkor az elkeseredett pilóta első nekifutásra elkezdi rángatni (hátha kiszabadul), aztán amikor szemmel láthatóan nem enged a szorításból valamilyen elérhető hosszú alkalmatossággal próbálja lepiszkálni a gépet. Ha a hosszúval sem éri, jöhetnek a mászható eszközök. Értek ezalatt kukát, vagy “odaállok autóval”, padot az élére állítva, bármi, egy biztos: ott nem maradhat. Vajon ilyen esetben fordulna bárki a magyar tűzoltókhoz segítségért? Vagyok annyira szkeptikus, hogy meg sem próbálnám kihívni Őket.
Oszt’ meg ilyen videókat találok. 🙂
Vagy lehet, hogy érdemes megcsörgetni Őket?
Kerüljük az akadós helyeket, most tavasszal 6 db sárkányt láttam a Kopaszi gáton díszként lobogva a fákon.

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Nahát – Magazin bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Sunc hozzászólása:

    Mi tavaly az úgynevezett Rippel módszerrel szedtünk le egy sarit. 🙂
    http://kz.scirocco.hu/s4/2010/0315/1265245224

    • Zsolt Erdei humanual hozzászólása:

      😀 Kár, hogy nem voltam szemtanúja az esetnek, nekem múlt év összel helyezték fel a négy zsinóromat egy fa-bokorra. Ilyenkor derül ki, hogy milyen találékony az ember! 🙂

Szólj hozzá a témához!