Kerekes székben is! – Magazin

Share Button

Az élet úgy hozta, hogy nem kerültem közelebbi ismeretségbe fogyatékkal élőkkel. Gondolok itt azokra az emberekre, akik valamilyen mozgásszervi betegségben szenvednek, és kerekes székbe kényszerülnek. Bár nem tájékozódtam ebben a témában, de itt ragadnám meg az alkalmat a figyelemfelkeltésre! Az alábbi videóban ugyan segítséggel, de mégis egy 5-ös Beamerrel – ami egy “nagyvadnak” számít – kapcsolódnak ki a szélben. Ez a sárkány egy egészséges embert is átmozgat, hideg időben sincs szükség nagykabátra, annál inkább a másnapi pihenőre.  A segítő, a szék mögül átkarolva súlyozza  a pilótát, nehogy baleset történjen, szokás nagyobb szélben ilyen felületű sárkánynál a segítővel összekötve ereszteni.
Én csak biztatnék mindenkit, aki ilyen élethelyzetbe kényszerül, hogy ha nem is ilyen vontató sárkánnyal, de kóstoljon bele a sárkányozás szépségébe. Eleinte elég egy sima egyzsinóros, ami után úgy is szükség lesz egy komolyabb gépre. 🙂

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!