Repülővel megyek – Magazin

Share Button

Egy érdekes problémával szembesültünk a minap, aktuálissá is válik a nyári utazások előtt, Httomi a ködös albionba utazik.  Juhéj, milyen jó Neki, beindult a fiú, hogy bizony elviszi a sárkányt, és a tengerparti szeleket meglovagolva kipróbálja az egyenletes fújást. Kölcsön is kérte a Revemet, tanakodtunk is, hogy ez bizony nem fog beférni egy bőröndbe. A vitorla, fogantyú és a zsinórszett elférnek, de mit csináljon a csövekkel, a legnagyobb 88 cm. Kézipoggyászként nem vihető, mivel az engedett méreteket meghaladják. Kaptam magam, felhívtam a Malév információs vonalát és a következő tájékoztatást kaptam:

 • valóban, kézipoggyászként nem vihető fel az utastérbe 🙁
 • ám van mód a törékeny alkatrészek szállítására 🙂
 • be kell csomagolni egy védelmet biztosító merev falú tárolóba
 • a check in-nél jelezni kell, hogy ez a tároló törékeny anyagot tartalmaz 🙂
 • fizetni kell 7500.- ft-ot 🙁
 • visszaúton ugyan ez az eljárás ugyanennyiért 🙁

Szóval így…

Nem gondoltam volna, hogy ezek a csövek ilyen gondot tudnak okozni, én lazán megindultam volna kézipoggyászként feladni.
A megoldást egy nagyobb, kemény falú bőrönd jelentheti,  vagy az ebben a bejegyzésben szereplő tároló alkalmatosság. Ahogy ezeket a sorokat írom elgondolkodtatott az is, hogy egy ilyen tároló henger (ami bírja a strapát) erősen rögzítve a bőröndhöz, mit váltana ki a csomagfeladáskor az ügyintézőkből??? Megspórolva 15.000.- – a cső ára. De az meg máskor is jól jöhet.
Ötletelni szabad, minden megoldás érdekel, akinek van tapasztalata, írja meg!

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Repülővel megyek – Magazin bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. tunemx hozzászólása:

  Postan feladni?

  En Londonbol siman elhoztam egy 1zsinorost kezben, senki nem szolt. De az BA volt nem Malev.

  • Zsolt Erdei humanual hozzászólása:

   Szia Tunemx!
   Üdv itt! Jártam már az oldaladon, képekről “ismerlek” 🙂 még nem találkoztunk, de előbb-utóbb összejön. A gond a következő: he egy hétre utazik a sárkányfüggő – a jelenlegi postai szolgáltatásokat figyelembe véve – előtte kell feladni két héttel + postaköltség+talán vám+talán az áfának megfelelő vat. A történet teljességének kedvéért még idebiggyesztem: egy paplant azért beszuszakoltunk a bőröndbe. Melózik ismerős a reptéren, ráállítom a dologra, lassan engem is érint a kérdés.

Szólj hozzá a témához!