Kite asztal – Magazin

Share Button

 

Az angliai ABF Europe bútortetvező cég nem kevesebbet vállat magára, mint a kör háromszögesítését. Ugyanis az eddigi kör alakú tárgyalóasztalok világán túllépve sikerült egy olyan megoldást találniuk, mely azon túl, hogy esztétikus, ráadásul formájában még a sárkányozáshoz is köthető.

 

Hogyan lehet úgy leültetni sok embert egy asztalhoz úgy, hogy lássák is egymást, és ugyanakkor senki ne érezze megát sem kirekesztve, sem kitüntetve a társaságból? A megoldás a kerekasztal, ám az bizonyos méter/létszám fölött nem fér be minden szobába. Már sok tervező törte ezen a problémán a fejét, és dolgozott ki különböző megoldást, ám az ABF zseniálisan egyszerű megoldása mindenkit meglepett.

Az elgondolás lányege egy viszonylag kisméretű, un. záró elem asztal, melynek körvonalával automatikusan meghatározza a hozzá illesztett hagyományos téglalap alakú irodai asztalok helyzetét. Így három záró elem, valamint a köztük lévő normál asztalok egy olyan egyenlő oldalú háromszöget formáznak, melynek minden sarka esztétikus, és egyben arra is alkalmas, hogy további két személy ott is helyet fogaljon. A formavédett Kite ® asztalrendszer további előnye, hogy összecsukható, azaz mobil, így könnyen mozgatható, variálható, valamint olyan finom részletek teszik tökéletessé, mint a kúpos lábak, gumikerekek.

 

Share Button
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!