Berck és Cervia összefoglaló – Magazin

Share Button

Már két korábbi bejegyzésben említésre került a Berck-i fesztivál, ezúttal is így teszek, sőt megtoldom egy Cerviával. Merthogy idő közben ellankadt a figyelmem és elsuhant a másik nagyszabású nemzetközi rendezvény.
Cervia elsősorban a művészi kivitelezésű sárkányok számára rendezett összejövetel, ahol megannyi forma, kidolgozott felület és elkápráztató színkavalkád ejtheti rabul a látogatók tekintetét. Gondolom mondanom sem kell, hogy itt sem hiányozhat a repertoárból az összes ilyenkor szokásos bemutató, a vontató sárkányoktól kezdve az alternatív energiát termelő szélgenerátor sárkányokon át a történelmi jelentőségű  szél-hajtotta eszközökig. A 10 napos fesztiválon 30 ország képviselői mutatják be hagyományos, túlnyomórészt egyzsinóros sárkányaikat, széljátékaikat. Egy-egy több darabból álló installációhoz a szél erejét hívják segítségül, a mozgás kelti életre műveiket.
És mégegy. Valenciában is lezajlott egy nagyszabású, úgyhogy bebiggyesztem ide a végére, a képeket elnézve ez sem volt piskóta összejövetel.

Azért vagyok kicsit csalódott, mert egy-egy ilyen rendezvényhez tengerpart kell, nekünk meg olyan nincs 🙁

Cervia

Valencia

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!