Mega Ray belül – Magazin

Share Button

Voltál már sárkányban? Na, ez meg milyen kérdés?
Pedig ha ezeket a példányokat kívülről nézzük, akkor már érthető a kérdés, hiszen a méretük alapján autóval is be lehetne állni.

A szörny 1995-ben született Peter Lynn jóvoltából, egy Mega Byte nevű tesójával. A felülete több mint 600 m², a szélessége 42 méter, míg a hossza a farok nélkül 28 méter. A farok még újabb 30 méter, a teljes súlya 200 kg körül alakul. A kikötéséhez lajtoskocsikat, traktorokat szoktak hadrendbe állítani, hogy nagyobb szellő esetén gondtalanul teljen az eresztők napja.
Az elkészítés egyszerű munkának látszik, csak varrógép, anyag és erőforrás kérdése, gondolhatná az ember, pedig nem. Hosszas okfejtések találhatók a problémák leküzdésére, pl. visszatérő hiba volt, hogy hol az egyik, hol a másik oldala összeesett a szerkentyűnek. A leírásokból kiderül, hogy több oldalon keresztül boncolgatják a kantározást, ráncosodást, belső külső-belső légnyomás különbségből adódó  problémákat.
Elképesztő látvány lehet ez a monstrum, ahogy lebeg.

 

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!