25. Berck sur Mer – Magazin

Share Button

Április 16 – 25-ig zajlik a 25. Berck sur Mer-i sárkányos fesztivál, ami a legnagyobb ilyen rendezvény Európában. Több ország jeles képviselői szerepelnek a meghívottak között, többek között a sárkányosok körében ikonnak számító, a rekordjairól elhíresült Ray Bethell, aki  a ’90-es évektől megannyi verseny győzteseként lett híres. Ő lenne az a napbarnított idős úr, aki 3 sárkánnyal repül egyszerre, amiket egy-egy kézzel, illetve a csípőjére szerelt kiegészítővel irányít. De részt vesznek az ismertebbek közül a Red Bull Kiteforce vagy például  a Flying Squad csapat.

A programok között szerepel harci sárkányozás rokkakukkal, légi balett zenei alappal, egyéni, páros és csapatos bemutatók. Minden nap várják a vállakozó kedvű jelentkezőket a sárkánykészítő műhelyek, szombat este tüzijátékkal egybekötött éjszakai reptetés zárja a napot.
Nem csak a széllel kapcsolatos elfoglaltságot találhatnak maguknak az arra tévedők, koncertek, kiállítások, vetélkedők színesítik a rendezvényt, vasárnap a városban még  zenés felvonulást is tartanak.
Végezetül: kár, hogy nem a szomszéd város ez a Berck sur Mer.
Ha nem lehetünk ott, nézzük itt:

Online webcam itt!

Red Bull Kiteforce

Flying Squad Team

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!