National Geographic – Magazin

Share Button

A régmúltból kerül be egy videó a mai napon. Valamikor a ’80-as években a National Geographic csatorna készített egy rövid összefoglalót a sárkányokról. Bepillantást nyerhetünk egy kínai harci sárkányos viadalba, és egy ezredforduló előtti kétzsinóros bemutatóba (nem piskóta a pilóták ruházata sem)

Aztán egyszer csak előkerül a rémálom! Még csak hallottam róla, de látni nem láttam, miszerint egyesek teddy mackókra ejtőernyőt erősítenek,  egy sárkány segítségével a magasba emelik, majd leoldják a rakományt. És láss csodát, ejtőernyőznek a mackók. Említésre kerül az akkori new wave szerint trendinek számító repülő múzeum is, amelyben az alkotások repülnek, és előkerül az akkoriban friss fejlesztésnek számító flexifoil is, a híressé vált “Jákob lajtorjája” felállásban(12 db).

A kisfilm végén elhangzik egy kínai mondás:

Amikor sárkányt repítesz, az olyan mintha a szelet tartanád a kezedben.

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!