Megigéz – Magazin

Share Button

Sárkány itt, sárkány ott, sárkány mindenhol. 😉 Amikor valaki elővesz egy sárkányt egy forgalmas helyen, és belekezd az összeszerelésbe, akkor már az elejétől vizslató szempárok követik szinte minden mozdulatát. Aztán zsinór a kézben és felszállás. Fajtától függően szinte mindenkit megigéz, míg egyesek közönnyel csak egy pillantást vetnek rá (hiszi a piszi), addig mások alig bírják levenni a tekintetüket az égen szánkázó színes csodákról.

Ezt felismerve használják az alábbi videóklippben a lábasfejűeket, csápjaik hullámzásába merítkezve énekel a hölgy. A háttérben időnként feltűnnek még más repülő alkalmatosságok is, halak formájában.  Érdemes meghallgatni a zenét is, akár egy saját készítésű sárkányos videó alapja is lehet.
Egyébként ezek a polipok gyakorlatilag egy zsákszerűen összevarrt, a szél érkezése felöl nyitott vitorlából állnak. Formájukat a széltől nyerik el, a földre esve csak egy halom szövet. A pontos állásszögüket a kantárjuktól nyerik el, ami úgy tartja a sárkányt, hogy a befújó szél megtöltse a belső teret és a képeken látható módon formát öltsenek. A csápok egyszerű csövek, amikbe a zsákon keresztül érkezik a szél, a végeik nyitottak.

Jó szórakozást, hangszórót be! 😉

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!