Festo Smart Bird – Magazin

Share Button

Ez az oldal a sárkányokkal, sárkányozással foglalkozik. Pont.
De találtam valami olyat, ami nem ezekkel van összefüggésben, hanem a repüléssel. Egy unikum. Már az ókori Kínában is foglalkoztatta a feltalálókat a repülés, és mi sem természetesebb, hogy a madarak repülését próbálták utánozni az első eszközökkel. Persze sikertelenül, vagy csak részeredményeket értek el. Aztán eltelt pár száz év, és egyszer csak sikerült összeállítani valamit.

A Festo cégnek sikerült kifejleszteni egy igen könnyű és erős, a madarakra emlékeztető, repülni képes gépet, egy sirály formájában. A szárnyak nem csak fel-le verdesnek, – mint ahogy az eddigi próbálkozásokban lehetett látni – hanem egy torziós-csuklós egységnek köszönhetően a szárnyak élethűen csavarodva meghajlanak, mint élő társaiknál. A meghajtásról csak annyit lehet tudni, hogy a fő szempont az energiatakarékosság volt, ami párosult a minimális súly megcélzásával.

Végül is láthatunk benne KAP-ot, a minimális súly elérése egyezik a sárkányok készítőinek célkitűzésével, tehát belefér a sarkany.info profiljába!

Ja.
De hiányzik a zsinór. 🙂

Azért ez zseniális!

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!