Februári utolsó eresztés – Magazin

Share Button

A hétvégén kimerészkedtünk a hideg és a kétséges erejű szél ellenére. Amikor közeledtem az eresztőhelyhez a környéken álló lobogók gyászosan lógtak, de azért meg-meglebbentek. Érkezés után a szél ereje olykor jónak tűnt, de sajnos a nagyáruház irányából fújt.

 Mindenesetre lehetőségem nyílt egészen aprólékosan szemügyre venni egy “Urban Ninja Bad”-et, ami készítője szerint már látott jobb napokat is. Előkerült egy csapágyas dob is, amin 500 méternyi zsinór lapult, sokat nem kellett várni, hogy a Ninja emelkedőre fogja. Videón már láttam, azonban kipróbálni csak egyszer volt lehetőségem ilyen alkalmatosságot. Az ember azt hinné, hogy sima egy zsinóros, mi  lehet ebben a kihívás? Hát bizony, technikás eszköz, a feszítés-eresztés ütemezésén sok múlik, a sikeres emelkedéshez és kisiklatásához türelem és jó megfigyelőképesség kell.

Arra lettünk figyelmesek, hogy időközben egész kitartóan kezdett fújni a szél, Ninja el, Vortex, Rev elő. Örömködtünk egész délután, igaz, néha egészen behátráltunk a mögöttünk lévő útig. A Vortex kialakítását is sikerült lencsevégre kapni, SŐT, egy most készülő vitorla is előkerült. Az eredeti tervektől eltérően a készítő megnövelte a Mylar felületét, hogy a jobban igénybe vett helyeken erősítse a felületet. A varrás számomra mesteri ügyességről árulkodott, mintha egy precíziós gépből került volna ki.

A Vortex Christian Derefat tervezését dicséri, a tervek innen elérhetőek!

Szerintem a képek önmagukért beszélnek, gratula a készítőnek, aki a már elkészült sárkányával bemutatott pár trükköt. Jó volt az oktatóanyagokba feltöltött trükköket élőben látni és megismerni, hiába, élőben minden sokkal egyszerűbb!!!

Share Button
Zsolt Erdei

Zsolt Erdei névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!