Februári utolsó eresztés – Magazin

Share Button

A hétvégén kimerészkedtünk a hideg és a kétséges erejű szél ellenére. Amikor közeledtem az eresztőhelyhez a környéken álló lobogók gyászosan lógtak, de azért meg-meglebbentek. Érkezés után a szél ereje olykor jónak tűnt, de sajnos a nagyáruház irányából fújt.

 Mindenesetre lehetőségem nyílt egészen aprólékosan szemügyre venni egy “Urban Ninja Bad”-et, ami készítője szerint már látott jobb napokat is. Előkerült egy csapágyas dob is, amin 500 méternyi zsinór lapult, sokat nem kellett várni, hogy a Ninja emelkedőre fogja. Videón már láttam, azonban kipróbálni csak egyszer volt lehetőségem ilyen alkalmatosságot. Az ember azt hinné, hogy sima egy zsinóros, mi  lehet ebben a kihívás? Hát bizony, technikás eszköz, a feszítés-eresztés ütemezésén sok múlik, a sikeres emelkedéshez és kisiklatásához türelem és jó megfigyelőképesség kell.

Arra lettünk figyelmesek, hogy időközben egész kitartóan kezdett fújni a szél, Ninja el, Vortex, Rev elő. Örömködtünk egész délután, igaz, néha egészen behátráltunk a mögöttünk lévő útig. A Vortex kialakítását is sikerült lencsevégre kapni, SŐT, egy most készülő vitorla is előkerült. Az eredeti tervektől eltérően a készítő megnövelte a Mylar felületét, hogy a jobban igénybe vett helyeken erősítse a felületet. A varrás számomra mesteri ügyességről árulkodott, mintha egy precíziós gépből került volna ki.

A Vortex Christian Derefat tervezését dicséri, a tervek innen elérhetőek!

Szerintem a képek önmagukért beszélnek, gratula a készítőnek, aki a már elkészült sárkányával bemutatott pár trükköt. Jó volt az oktatóanyagokba feltöltött trükköket élőben látni és megismerni, hiába, élőben minden sokkal egyszerűbb!!!

Share Button
humanual

humanual névjegye

2010 év elején kezdtem a sárkányozással foglalkozni. Azóta megszállottan próbálom szélesebb körben megismertetni mindenkivel ezt a nagyszerű szeles sportot. Az oldal létrehozásával szeretnék támogatást és információt nyújtani minden érdeklődőnek, közösségi bázist a sárkányosok számára.
Kategória: Magazin | A közvetlen link.

Szólj hozzá!