Sárkánytáska – Magazin

Share Button

Ha az ember sárkányt vásárol, általában kap vele egy puha textil, vagy műanyag tokot, mely többé kevésbé alkalmas arra, hogy megóvja a sárkányt a portól, piszkolódástól, gyűrődéstől. A gond akkor jelentkezik, ha a sárkányt szállítani akarjuk, és eszközben fennáll veszélye annak, hogy más sárkányok, dobozok (gyereke, kutya stb.) kár okoznak benne, eltörik annak rudazatát.

 

Ilyenkor venni hasznát az un. „kemény” toknak, mely alaktartó módon vigyáz a tartalmára. Sajnos itthon ezek beszerzése legtöbbször problémás, mivel vagy drágák, vagy egy méretben kaphatóak, ami „örömünkre” rendszerint vagy túl nagy, vagy túl kicsi ahhoz, hogy sárkányunk elférjen benne. Az ember ilyenkor csak rágódik a problémán, hiszen jól tudja, hogy egy eltört grafit rúd pótlása jóval többe kerül, mint egy megfelelő táska. Ekkor hoz megoldást a horgászboltokban kapható, eredetileg nagy értékű horgászbotok tárolására kifejlesztett „merevfalú bottok”. E táskák közös jellemzője, hogy:

  • körben zippzáros
  • vállpántosak
  • általában kemény műanyagból készültnek
  • találni bennük belső zsebet
  • elosztó lapot
  • áruk megfizethető.

Ami külön szerencse, hogy szétszedett horgászbotok hosszához igazodnak, így általában három méretben (145, 155, 165 cm) kaphatók. Jelen pillanatban több gyártó (pl.: Simano, Mission) kínál hasonló terméket, melyek ára (minőségtől, anyagvastagságtól függően) 3.000 és 9.000 Ft között mozgott. A magam részéről minden komolyabb „grafitos” sárkány mellé javaslom a beszerzését.

  Még ennél is egyszerűbb megoldás, ha szintén horgászbotok tárolására készült műanyag csövek közül választunk egyet. A víztiszta, valamint kék színben kapható csövet egy sima fűrésszel pont olyan méretűre szabhatjuk, amekkora szétszedett sárkányunk. A cső mindkét felét igen robosztus dugó van, mely szinte légmentesen zárja le. A csövek ára 2.200 Ft-tól indul, és több féle átmérőben is kaphatóak.

Az üzlet webcíme: http://www.walterland.hu/

Térkép: http://old.utcakereso.hu/bp.23.Bevásárló_u.

Share Button
A bejegyzés kategóriája: Magazin
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Szólj hozzá a témához!